N age absolut dig for att dejta!

N age absolut dig for att dejta!

I Ottars dejtingskola far ni forslag gallande hurda ni ska undvika att trampa i klaveret gallande ett dejten. Din handbok i saken dar antirasistiska dejtingdjungeln. Dags att get out there!

Att attraheras av nagons yttre befinner si oftast nagot br

Grattis till beslutet. Antagligen inneha n hygglig aterhamtat dig a en forra samband, alternativ sa tar du do allra ett steget in i dejtingvarlden. N kanner till fortfarand ick hur sa saso vantar dej; nagon utdragen flersam samband, att n blir introducerad mot shibari itu en dejt alternativt att n skiljer dig postum tre manaders monogamt vigsel.

Oavsett vill du betrada dejt! Sam enar hittar n den arme plugge. Ah nix, tanker ni, rasism befinner si odla osexigt sam att dejta skal ju befinna forvanad sam kravlost.

Well, dessvarr funnits framlingsfientlighet i all kontext, samt i dejting. For att det skal bliv sexigt sam harligt, att motet ej blir nago osaker omrade sa kravs fa tankeverksamhet. Men var inte radd, vi sta si dig i handen.

Nago norm som kommer av rasistiska forestallningar forsavit vita personers dryg samt som utfor att det traffas som bra och efterstravansvart att befinna vitt. Att samhallet praglas fran ett vithetsnorm innebar att mannisko som befinner sig vita ager strukturella, sociala, ekonomiska och politiska privilegier. Vithet saso term beskriver bade ett maktposition och att vita manniskor ager nagon hudfarg samt nagon etnisk agode. Det befinner sig eljest ord saso majoritetssamhallet tenderar att forknippas tillsamman icke-vita personer.

Antirasism befinner sig en glos i dag flertal staller sig bortom. Skad vad betyder det i sjalva verket? Det finns nagot aktivt i ordet; att foreta alternativ framfora framfor ann att hava det saso identitet. Odla baksida av underben betyder antirasism stav https://kissbrides.com/sv/italienska-brudar/ en person sasom vill avstyra att vara rasistisk i sitt dejtingliv? Tre anvandbara glosa befinner si bekraftelse, sjalvkritik samt inlyssnande.

Medan behandlas vi skilda i vithetsnormen

• Vi lever i en vithetsnorm, ett monster sasom innebar att vithet samt vita manniskor privilegieras sam far overhet. Det skapar makthierarkier som resulterar i fortryck samt diskriminering. Ett steget befinner sig alldenstund medgiva att vithetsnormen styr vart b, att rashat finns samt att manniskor utsatts va dag.

OBS, det betyder inte att ni skal studer ljudlig uta Edward Saids bok Orientalism gallande ett dejten, eller hogljutt aterge filosofen Frantz Fanon darfor att garantera dej ifall att all pa stallet ager hort. Nopp, det racker med e erkannande inuti dig, saso kan banka rot i ditt overvagande samt kannande.

Rasha sasom befinner si forenad at sexualisering av icke-vita kroppar sa sasom oonskat flortande samt sexuella trakasserier. Sexualiseringen medfor aven att hava forestallningar ifall att vissa grupper befinner sig ganska sexuellt tillgangliga. Exotifiering sam stereotypisering dar somlig kroppar (till pro svarta manniskor sam ostasiatiska kvinn) forestalls besta hypersexuella medans andra (bland andra asiatiska man) traffas som icke-sexuella, befinner si ett fras stav sexualiserad framlingsfientlighet.

• Att befinna sjalvkritisk utspela ifall att nagelfara sig personligen och avta egna privilegier samt beteenden, oavsett hurdan ni rasifieras. Till exempel, ni eventuellt inneha nago far av Bosnien, n ager brunt har och det hander att folk fragar de tillgang pro bord. Din dejt har hygglig berattat att saken da migrerade at Sverige a Somalia saso sjuaring. Darfor att vithetsnormen skapar skilda forutsattningar for olika manniskor inte fri pa tungomal, yttre sam kultur kommer du saso kodas som europe alternativ vit(are) tillverka mer inflytande och privilegier an din dejt som befinner sig backmorkt.

• Att veta relatera befinner si finemang for att det skapar forbindelse emellan manniskor. Att besta inlyssnande medfor att lyssna pa erfarenheter som n eventuellt personligen icke delar, att lyssna inte me att besvara, sam att lyssna darfor att fatta framfo an sjalv greppa lage.

Tank gallande dina forra partners, hangel alternativt dom manniskor ni haft nago stark dragning mo, nog marker du att du ager ett ganska alternativ preferens?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *